ماجرای اختلاف شجریان باتلویزیون/درخواست شجریان؟

ساخت وبلاگ

ماجرای اختلاف شجریان باتلویزیون/درخواست شجریان؟

از مهمترين رويداد ریاست آقاي لاريجاني، آشتي محمدرضا شجريان با راديو تلويزيون بود که در تحويل سال 74 يا 75  به همراه مرحوم ايرج بسطامي در تلويزيون حضور پيدا مي‌کند و با مردم سال را تحويل مي‌کند و مناجات معروف خود به همراه دعاي تحويل سال را مي‌خواند. البته اين آشتي زياد طول نمي‌کشد و در زمان معاون آقاي لاريجاني که بعدا رئيس راديو تلويزيون مي‌شود يعني آقاي ضرغامي مجددا دعوا شدت پيدا مي‌کند که حتي منجر مي‌شود (ربنا) وي در ايام ماه رمضان از شبکه راديو تلويزيون حذف گردد. بنابراين بنظر مي‌رسد دعواي شجريان با راديو تلويزيون يک دعواي ديرينه باشد. زيرا شجريان با اشخاص دعوا ندارد دعواي شجريان فرهنگي است. او معتقد است که چرا نبايد آلات موسيقي از تلويزيون پخش شوند؟ 

واما خودآقای شجریان چه می گوید؟مشکل با حکومت اسلامی

فعلا اینطور است. چون من همراه نیستم با سیاست و حكومت و این چیزها، به همین دلیل خیلی دوست ندارند كه من در صحنه باشم. »

به گزارش فرارو، همزمان با آغاز تور كنسرت های اروپایی محمدرضا شجریان از شهر استانبول تركیه، او در باره‌ی اجرای كنسرت‌ها و صدور مجوز برای آلبوم‌هایش با یورونیوز به گفت‌وگو نشسته است،
شجریان  چند سال است" بویژه از سال 88" كه در ایران كنسرتی نداشته، با این‌حال طی سه سال اخیر دو بار در اروپا كنسرت برگزار كرده است/۱۰ مهر ۱۳۹۰انتخاب

                                                ***

طلاق دخترشجریان"افسانه"با مشکاتیان،متأثرازکارهای هنری

شاید بسیاری از هموطنان ایرانی پس از شنیدن و یا دیدن پیام تسلیت و ابراز همدردی محمدرضا شجریان به مناسبت درگذشت "پرویز مشکاتیان" - هنرمند و نوازنده برجسته سنتور- علاقمند باشند که از روابط آن ها اطلاعاتی به دست آورند.

"پرویز مشکاتیان" روزی روزگاری داماد شجریان بوده است. این دو هنرمند چند کار مشترک هم با هم انجام داده اند که از جمله آن ها می توان به "بیداد همایون" و "در آستان جانان" اشاره کرد. آلبوم "بیداد همایون" به اعتقاد کارشناسان هنری یکی از بهترین کارهای شجریان است و عموم متخصصان این فن، مهمترین دلیل برجستگی این اثر را سنتورنوازی مشکاتیان می دانند.

اما پس از مدتی، اختلاف عمیق و شدیدی بین شجریان و مشکاتیان پیدا می شود که این اختلافات و درگیری ها در سال 1365 به اوج خود می رسد.

در همین سال است که دخترشجریان- افسانه- تحت فشار قرار می گیرد تا از مشکاتیان طلاق بگیرد. پادرمیانی های هنرمندان و خیرخواهان در این رابطه هم کارساز نمی شود و سرانجام، افسانه از پرویز مشکاتیان طلاق می گیرد.
بعد از این ماجراها حق و حقوق اجراها و همکاری های مشکاتیان نیز پرداخت نمی شود و از این تاریخ به بعد است که مشکاتیان در اوج شهرت و توانمندی و در نهایت استعداد برای رسیدن به مدارج عالی کاری ، به یکباره منزوی و بایکوت می شود.
این جریان یادآور سرگذشت "ایرج بسطامی" هنرمند و خواننده توانمند کشور است که در زلزله بم جان خودش را از دست داد. بسطامی هم مدتی را به شاگردی نزد شجریان سر کرد و درست هنگامی که نامش بر سر زبان ها افتاد ه به شیوه ای مرموز از صحنه موسیقی کنار گذاشته و بایکوت شد به گونه ای که حتی بیشتر کارها و آلبوم‌های او نیز پس از مرگش منتشر گردید.

البته پیش از درگذشت بسطامی در زلزله بم ، مشکاتیان و بسطامی به هم پیوستند و کارهای هنری مشترکی را با هم ساختند که البته به دلیل وجود همان فضای بایکوت، موفقیتی نداشتند./۰۵مهر ۱۳۸۸جوان آنلاین

                                                                                     ***

پرويز مشکاتيان درگذشت
جام جم آنلاين: پرویز مشکاتیان، استاد سنتور ایران و آهنگساز مشهور ظهر امروز دوشنبه30 شهريور 1388 به دلیل ایست قلبی در منزلش در تهران و در سن 54 سالگی درگذشت.

پرویز مشکاتیان روز 24 اردیبهشت سال 1334 در شهر نیشابور متولد شده بود.مشکاتیان آموزش موسیقی را در شش سالگی با پدرش، مرحوم حسن مشکاتیان که استاد سنتورنوازی و آشنا با ویولن و سه‌تار بود، آغاز کرد. وی با ادامه آموختن موسیقی در طول تحصیل، در سال 1353 وارد دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه تهران شد.

وی ردیف میرزا عبدالله را نزد استاد نورعلی برومند و دکتر داریوش صفوت و مبانی موسیقی ایرانی را نزد اساتیدی چون دکتر محمدتقی مسعودیه، عبدالله دوامی، سعید هرمزی و یوسف فروتن فراگرفت. او کار سنتورنوازی خود را به شیوه رسمی در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی آغاز کرد و در این زمینه بسیار موفق کار کرد و کارهای بزرگ فراوانی را در زمینه آهنگسازی وسنتورنوازی به ویژه تکنوازی انجام داد.

مشکاتیان از سال 1356 همکاری با رادیو را زیر نظر هوشنگ ابتهاج آغاز کرد ولی پس از واقعه 17شهریور 1357 از رادیو استعفا داد و مؤسسه چاووش را با همکاری هنرمندان گروه عارف و شیدا تشکیل داد. سپس با همکاری شهرام ناظری، تصنیف «مرا عاشق» را بر روی شعر مولانا ساخت. از سال 1358 تا سال 1367 با محمدرضا شجریان همکاری داشت که نتیجه این همکاری، آثار ماندگاری چون بیداد، آستان جانان، سِرّ عشق، نوا و دستان بود.

وی با افسانه شجریان دختر محمدرضا شجریان ازدواج کرد ولی در دهه 1370 این پیوند به جدایی منجر شد. او همچنین کارهای بسیار پرباری با نوازندگانی چون حسین علیزاده (سرپرست گروه عارف و گروه شیدا) و محمدرضا لطفی (سرپرست گروه شیدا) دارد.

پس از قطع همکاری با محمدرضا شجریان، وی با خوانندگانی چون علی جهاندار، ایرج بسطامی، علیرضا افتخاری، حمیدرضا نوربخش، علی رستمیان و شهرام ناظری همکاری کرد. او همچنین در فستیوال جهانی موسیقی تحت عنوان (روح زمین) در کشور انگلستان شرکت کرد و مقام نخست را بدست آورد.

وی در روزهای 6 تا 9 آذر 1386 به عنوان سرپرست گروه عارف کنسرتی در تهران برگزار کرد که حمیدرضا نوربخشبه عنوان خواننده در آن شرکت داشت. 

                                                            ***

 

                                                                  ***

 

 

 

استادشجریان(سحرشجریان)وآوامشکاتیان

 

سحرشجریان(همسرسابق مشکانیان-سمت چپ)/سمت راست دخترسحر"آوامشکاتیان"است

 

شجریا-گوگوش-شهرام ناظری

 

شهرام ناظری-گوگوش-محمدرضاشجریان

 

شجریان-دخترش مژگان 

 

مژگان درکنارپدر

 

شجریان-همسرش-کتایون خوانساری

 

کتایون خوانساری همسر محمدرضا شجریان

 

خانه مشاور...
ما را در سایت خانه مشاور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : apirastefard بازدید : 115 تاريخ : شنبه 13 شهريور 1395 ساعت: 21:15